top of page
Keresés

A rendszeres kárpittisztítás fontossága

Az otthonainkat díszítő kanapék és egyéb kárpitok puha rostjai könnyen beszívják a

szennyeződéseket, az allergéneket és a baktériumokat. Ez rövid ideig javíthatja a belélegzett

levegőnk minőségét, egészen addig, amíg ezek a szálak a szennyeződésekkel nem telítődnek, így ezt követően jelentős egészségügyi kockázatokat okozhatnak.

Gondoljunk csak arra, mennyi időt tölt el egy család a kanapén, összehasonlítva azzal, hogy milyen gyakran takarítják azt. Ahogy ezt eltudjuk képzelni, por, testolajok, kiömlött anyagok, piszkos ruhákból leváló koszdarabkák és még sok más szennyeződések, veszélyes baktériumok rakódhatnak le a kanapéra, ahonnan aztán elterjedhetnek az egész otthonban.

Ha a családnak pedig vannak háziállatai, az egészségügyi kockázatok még tovább nőhetnek. A kárpit mágnesként vonzza a szőrszálakat, a váladékot, a korpát és az egyéb szennyeződéseket. Ezek a tényezők mind befolyásolhatják otthonaink beltéri levegőminőségét, kiválthatják az allergiákat és megbetegíthetnek.





A kárpittisztítás szükségszerűségének a gyakorisága

Először is fontos megjegyezni, hogy nagy különbség van a rendszeres porszívózás, a helyszíni tisztítás és a bútorok mélytisztítása között. A napiszintű kárpittisztítás eltávolíthatja a port és a káros részecskéket. A bútorok épségének

megőrzését is elősegítheti, mivel csökkenti a felületi szennyeződéseket, amelyek idővel

megkoptathatják a kárpitszálakat. A folttisztítás a látható foltokat is eltüntetheti, amint azok

feltűnnek. Azonban gyakran sokkal több dolog van a felszín alatt, mint ami elsőre látszik. Valójában a legnagyobb kockázatot az okozza, amit nem látunk. Ilyenek a baktériumok és az allergének, amelyek professzionális tisztítóeszközök nélkül rendkívül nehezen vagy egyáltalán nem szüntethetőek meg. Az egészséges otthon fenntartása érdekében fontos a szakszerű kárpittisztítás évente egyszer vagy akár többször is, ha bizonyos események hatására sürgetővé válik a dolog. Ha vannak állatok vagy gyerekek az otthonainkban, akkor 3-4 havonta is érdemes lehet ezt megismételni.


Szükséges a professzionális kárpittisztítás

A kárpit rendszeres porszívózása és pontszerű tisztítása olyan fontos feladat, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni - de a szakemberek mélyebb kárpittisztítására is szükség van. Mi, a WeClean csapata nem toxikus oldatokkal, hanem vizes mélytisztító eljárással és speciális szerrel távolítjuk el a mélyen lévő baktériumokat, poratkákat és allergéneket.

Bízhat bennünk abban, hogy a kárpittisztításhoz kiváló tisztítási módszert alkalmazva tisztább és egészségesebb otthont biztosítunk Önnek!

250 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page